SVI SE PITAJU ZAŠTO SUPRUGA SANJE ILIĆA NIJE DOŠLA NA NJEGOVU SAHRANU: Nikome nije bilo jasno kada Tatjana nije ispratila kompozitora na VJEČNI POČINAK

0

Podsjećamo da je Aleksandar Sanja Ilić, kompozitor i osnivač grupe “Balkanika” preminuo te je po njegovoj želji sahranjen u krugu porodice, na Novom groblju u Beogradu.

Njegov nasljednik Andrej je nepomično stajao tokom opela pored očevog sanduka, samo je stajao i jecao, dok je veliki broj prijatelja i kolega došlo da isprati kompozitora na bolji svijet.

Ilič je prije smrti izrazio želju da bude sahranjen pored svoje prve supruge – glumice Zlate Petković, dok se njegova druga žena Tatjana Karajanov nije pojavila na sahrani iako su bili u braku posljednjih nekoliko godina. Pored sahrane, Tatjana se nije pojavila ni na komemoraciji/svetoj misi koja je bila održana u zgradi RTS-a.

Sanja Ilić je preminuo 7. marta u Zemunskoj bolnici, doktori su potvrdili da je posljednjih godina života njegovo stanje bilo kritično, te je kompozitor imao leukemiju a da on to nije ni znao. Kako se saznaje, prema nezvaničnim informacijama umro od posljedica korone. 

 

Preporučujemo