SVI JE PAMTIMO IZ ČUVENE SERIJE! GLUMICA PREŽIVELA STRAŠNU TRAGEDIJU: Sin joj je umro kad je imao 10 godina…

0

Jedna od najpopularnijih serija u regiji je i danas Lud, zbunjen, normalan u kojoj je jednu od glavnih ženskih uloga glumila Belma Lizde Kurt koja je ostvarila lik Rabije Bubić Bube kućne pomoćnice čuvenog Izeta. Ona je u braku sa rediteljem Alešom Kurtom a malo je poznato da su njih dvoje doživjeli najveću tragediju koaj se može desiti roditeljima.

Naime njihov sin je preminuo nakon nesreće kada je imao samo 10 godina a sve se dogodilo u Kanadi kada je mali Jan Isak bio u posjeti kod njihove rođake koja je dječaka odvela na vožnu kanuuom. U toku vožnje došlo je do prevrtanja čamca i mali dječak i rođaka su nestali. Nakon toga je suprug ove žene pozvao policiju koja je pokrenula veliku potragu koja je provođena i čamcima i pomoću ronilaca ali i avionima.

Tek sljedećeg dana u ranim jutarnjim satima spasioci su ugledai prevrnuti kajak a šest sati poslije su pronašli i ženu i dječaka i prevezli ih u bolniocu. On je na žalost preminuo od promrzlina koje je zadobio dok je rođaka ostala u bolnici ali je preživjela ovu stravičnu nesreću.

Belma i njen muž nikada ne govore u javnosti o ovoj tragediji i posvetili su se svojoj kćerkici Umi koja danas ima 11 godina a Belma se uz to posvetila radu sa djecom i vodi mnoge pozorišne radionice a u posljednje vrijeme dizajnira i modne predmete za mlade jer na ovaj način želi dodatno da se poveže sa svojom kćerkom koja joj je dala najviše snage u danima kada je izgubila sina i koji su za nju bili najteži u životu.

Preporučujemo