Novo Vijesti

SVI hrvatski gradovi će da budu POTOPLJENI, voda će doći do Mostara: OVAKO će hrvatski gradovi izgledati za PAR GODINA(FOTO)

I danas smo uz jedan od najvećih problema koji pogađa cijelu zemljinu kuglu a to je svakako globalno zatopljenje. Svi misle da je korona virus problem broj 1, međutim za par godina ona će proći, ljudi će steči kolektivni imunitet i biće na nivou sezonske gripe, ali šta je sa globalnim zatopljenjem?

TO je puno veći problem, jer jako je navedeno na posljednjoj konferenciji UN-a povodom ekologije, u posljednje 2 godine primjera radi nivo CO2 u zraku je povećan, za ogromnih 13%. To je poprilično nenormalno, a ako tome dodamo da je Arktik i Grenland u posljednjih 20 godina se poprilično istopio, to jeste 28 triliona tona leda je otišlo u atmosferu, onda smo u velikom problemu.

Kako stručnjaci navode, nivo mora bi se do 2100 godine mogao podići u prosjeku od 9 do 14 metara što znači dabi svi hrvatski i crnogorski gradovi koji su na obali Jadranskog mora mogli nestati. Povodom ovoga svega se sigurno nešto mora preduzeti. 

Oglasi – Advertisement