Savjeti

Sve žene ovo moraju znati: Kad otkrijete šta ovo voće radi vašim grudima, jesti ćete ga svaki dan i to u ogromnim količinama!

Da li ste ikada imali priliku saznati da postoji voće koje zateže grudi?

Ukoliko budete redovno jeli ove namirnice nikada nećete morati da brinete o ljepoti. Od samog početka priroda se pobrinula da nam obezbjedi sve ono što nam je potrebno, tako da žene nikada ni ne bi trebale kupovati i trošiti novac na svakakve mackalice.

Primarijus doktor Petar Borović je otkrio skrivene osobine nekih povrćki i voćki za koja do sada sigurno niste čuli.

Brokoli

Zbog specifičnog ukusa ovu povrćku često izbjegavaju, međutim, kada bi znali sva blaga koja ona krije, mnogo češće bi vam bio na meniju. Naučna istraživanja su pokazala da brokoli utiče na ćelije rada i to u samom početku, međutim, ovo se nalazi samo u jako mladom brokoliju, tako da oni koji kupimo u radnji i nemaju ovu osobinu.

Zbog toga bi bilo idealno da ga posadite u bašti ili na terasi jer on ne zauzima puno prostora.

Grožđe

Pored toga što je izuzetnog ukusa, što je osvježavajuće, istraživanja su pokazala da grožđe višestruko utiče na naše zdravlje.

Naime, u grožđu se nalazi anrioksidant pod nazivom resvertrol. On jako povoljno utiče na starenje, odnosno usporava njegov proces, a pored toga ima pozitivne efekte na krvne sudove i srce.

Ananas

Ako imate problem sa opuštenim i spuštenim grudima, onda samo navalite na ananas. Opuštene grudi su normalna pojava koja se javlja sa godinama, ali je pospješuje nekoliko stvari. Međutim, slasni ananas može da riješi sve probleme. U ananasu se nalazi cijeli niz antioksidanasa, tako da se također smatra anitkancerogenom namirnicom.

Oglasi – Advertisement