Sve ove godine vam je pred očima, a niste znali da je sin Aleksandra Berčeka: Pogledajte ko je poznati naslednik glumca! (FOTO)

0

Aleksandar Berček spada u red velikih glumaca koji su u bivšoj državi a i nakon njenog raspada ostvarili veliki broj uloga po kojima će uvijek biti zapamćeni. Trebalo bi jako puno vremena i prostora da se nabroje sve njegove uloge pa ćemo pomenuti samo neke od njih.

Pojavio se u legendarnoj seriji Otpiasni u kojoj je glumio jednu od glavnih uloga a ostaće upamćen i po ulozi u filmi Ko to tamo peva. Aleksandar je rođen 1950. godine u opštini Irig a nedavno se opet preselio iz glavnog grada u podnožje Fruške gore. Veliki je obožavatelj prirode i pomalo se bavi i ekologijom.

O Berčeku su mnogi pričali kako je bahat i kako sa njim nije lako komunicirati dok on sam za sebe kaže da je uvijek spreamn da pomogne svojim mlađim kolegama. Kada je u pitanju njegov privatni život Berček se ženio dva puta i ima četvero djece. Sa prvom suprugom Svetlanom dobio je kćerku Milicu i sina Nikolu a sa drugom suprugom Anom također ima sina i kćerku koje su nazvali Mina i Miloš.

Aleksandar Berček svoj privatni život strogo čuva od javnosti i jedino se u medijima jedno vrijeme pisalo kako sa svojom kćerkom Minom ne komunicira od kada je odlučila da se uda za repera Đorđa Miljenovića koji je poznat po svom umjetničkom imenu Skaj Vikler a od kojeg se vrlo brzo razvela. Malo je poznato da je Berčekov sin Nikola također poznat u umjetničkom svijetu ali po svojim muzičkim angažmanima. Njegovo ime se našlo na odjavnoj špici serije Tajne vinove loze a radio je i na ostvarenjima poput „Profesionalac“, „Jagodići“, „Ulica lipa“, „Kordon“, „Pad u raj“, „Smrdljiva bajka“, „Ivkova slava“.