SVAKU NOĆ PRIJE SPAVANJA U ODVOD SIPAM MALO PRAŠKA ZA PECIVO: Kad vidite rezultat i vi ćete odmah isto uraditi!

0

U mnogim domaćinstvima vrlo često dolazi do zapušavanja odvoda posebno u vrijeme velikih vrućina kada se ukućani tuširaju i po nekoliko puta u toku dana i kada se i veš puno češće pere. Ako dođe do većeg začepljenja potrebno je pozvati i vodoinstalatera koji neće jeftino naplatiti svoje usluge pa je puno bolje riješenje voditi računa o tome na vrijeme.

Kako piše Metro postoji nekoliko načina kojima možete riješiti problem začepljenih cijevi a pri tome vas to ne mora skupo ni koštati. Dovoljno je da preko noći u odvod ulijete smjesu koju ćete sami napraviti od sastojaka koje imate u kući a koji nisu ni otrovni i ne sadrže nikakve hemikalije pa nisu oopasni za zdravlje.

Tu smjesu ćete napraviti na sljedeći način: Pomiješajte pola šoljice praška za pecivo, pola šoljice soli, pola litre sirćeta i litar i po ključale vode a zatim ovu smjesu ulijte u odvod i vidjet ćete rezultate već sljedeće jutro. Potrebno je napomenuti da tokom noći ne smijete korisit slavine iznad odvoda u koji ste ulili smjesu jer ćete tako smanjiti djelovanje ove smjese.

Postupak ulijevanja smjese je sljedeći: Prvo uspite u odvod prašak z a pecivo i so a nakon toga dodajte sirće i ostavite da se pjeni barem jednu minutu. Nakon toga u odvod uspite vrelu vodu a možete koristiti i veću količinu. Da ne bi došlo do začepljavanja odvoda posebno u sudoperu uvijek pazite da iz posuđa izbacite ostatke hrane i nikada nemojte masnoću izlijevati u njega nego je radije spremite u neku bocu i bacite u smeće.