Savjeti Zdravlje

Svaki dan sam jela list čuvarkuće, kad sam otišla na kontrolu, doktor se uhvatio za glavu: Pogledajte šta se desilo mom tijelu!

Za čuvarkuću biljku koja potiče iz Meksika možemo reći da je biljka kojoj ne treba dosta da raste.

One rastu svugdje po stijenama, zidovima, krovovima, u raznim saksijama.
Većina zna da je čuvarkuća zdrava za razne kožne probleme kada se koristi pri spoljašnoj upotrebi, ali je veoma zdrava i učinkovita i kada se jede.


Njeni svježe zdrobljeni listovi ili njihov sok ne samo što su dobri za imunitet, također djeluju na bradavice, rane i opekotine, kurje oči, sunčeve pjege, kao i na bolna mjesta nastala od uboda insekta.

Ali šta se dešava ukoliko čuvarkuću pojedemo umjesto što je koristimo kao oblogu.
Sa medom čuvarkuća se pokazala veoma djelotvornom i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebono je dobra za zatvor.

Recept:

300 gr isjeckanih svježih listova čuvarkuće pomješati sa 500 gr meda, prelijte u teglu, poklopite je i zamotajte u foliju i držite u frižideru.
Konzumirajte je svakog jutra prije kahve ili doručka, a preporučuje se također da nakon što popijete ovaj napitak ništa ne jedete i ne pijete još pola sata.
Pored svih dobrih stvari koje nam donosi ova mješavina također je dobra i za izbacivanje raznih toksina iz našeg organizma.

Kao i u svim situacijama kod alternativne medicine je potrebno se posavjetovati sa svojim doktorom i pripaziti na njeno konzumiranje.
Pošto je moguće da budete alergični na neke od ovih sastojaka ili da dođe do nekih kontraindikacija bolje je potraćiti prvo mišljenje stručnih lica prije nego uradimo nešto sami.
Ovaj napitak se smatra jako zdravim i smatra se da će pomoću u izgradnji jačeg imuniteta.

Oglasi – Advertisement