Na estradnoj sceni postoji i uvijek je postojao veliki broj pjevača i pjevačica koji su imali manje ili više uspješne karijere. Neki od njih su imali samo nekoliko hitova i nakon toga su pali u zaborav dok su drugi i nakon karijere koja traje nekoliko decenija još uvijek aktivni.

Sejo Kalač je jedno vrijeme bio izuzetno popularan pa se čak pojavio i u hit filmu Džet set a nakon toga je krenuo sunovrat za koji je najvećim dijelom kriv upravo on. Naime on je poput dosta svojih kolega postao ovisan o alkoholu što i nije čudno jer oni često nastupaju u kafanama u kojima se pića toče kao na traci i teško je izbjeći da se ne popije koja čašica.

Danas kako piše Kurir Sejo preživljava tako što pjeva u jednoj maloj kafanici koja se nalazi u Kninu i to za sumu od 50 eura za noć. I dalje je ovisnik o alkoholu pa taj novac dobije ukoliko ga prethodno u toku oći dok nastupa ne popije a to se često zna desiti. Sejini najpoznatiji hitovi su “Ala, ala”, “Da li si me volela ili nisi” i “Kafanska pevačica” i oni se i danas često mogu čuti na proslavama i veseljima ali o samom pjevaču se posljednjih godina jako malo piše u medijima i zna u javnosti.

Prema riječima ljudi koji su mu bliski pjevač se već godinama pokušava riejšiti ovisnosti o alkoholu al mu to ne polazi za rukom iako je čak bio i na liječenju. Navodno je njegovo opijanje počelo kada ga je napustila žena zbog koje se razveo od svoje prve supruge. Radilo se o jednoj djevojci iz Slovenije za kojom je u potpunosti izgubio glavu i napustio je djecu i ženu a nakon što je ostao bez novaca ona ga je ostavila. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo