Sumanuti slučaj u Trebinju: Ženu ujela ŠARKA, a kada je došla Hitna pomoć VRISNULA je zbog novog užasa!

0

U posljednje vrijeme imamo sve više ovakvih vijesti jer je sa toplim i sunčanim vremenom došlo do toga da izlaze i zmije koje se mogu vidjeti čak i u gradovima. Naime u našem podneblju na sreću nema jako puno otrovnica koje se uglavnom nalaze u krševitim predjelima ali ipak neki građani imaju nesreću da ih ove zmije ugrizu.

Trebinje je prelijepi gradić u Hercegovini u kojem je pojava poskoka i šargana skoro pa normalna stvar i već smo pisali o slučaju kada se u predgrađu Trebinja zmija pokušala uvući u sobu na spratu jedne kuće ali su je ljudi primjetili na vrijeme i pozvali stručnu službu koja je zmiju uklonila. U samo par dana je trebinjska hitna pomoć imala tri intervencije zbog ujeda zmija i to dva od šarke a jedan od poskoka a po njihovim riječima je bio najkomplikovaniji slučaj žene koju je u brdima ujeo šargan.

Medicinski radnici u hitnoj pomoći su dobili poziv u kojem im je rečeno da je stariju ženu ujela zmija otrovnica i da je njeni rođaci voze prema selu Plani Dvori i medicinska ekipa se odmagh uputila na to mjesto i kada su stigli do kamiona u kojem je bila pacijentkinja ona je pošla da izađe i tada je vjerovali ili ne nagazila na poskoka i od straha je počela da vrišti.

Medicinari nisu vidjeli šta se desilo i mislili su da nesretna žena halucinira ali su ubrzo i sami vijdlei zmiju koja na svu sreću nije ujela nikoga. Ljekari upozorovaju sve građane da ako dođe do ujeda zmije odmah potraže pomoć te da se otrov ne isisava.

Preporučujemo