Novo Savjeti

Sudoper uvijek treba čistiti brašnom: Sigurno niste znali ovaj trik, a jako je koristan!

Postoji velika razlika između besprijekorno čistog i besprijekorno čistog i sjajnog sudopera. Ta razlika je ustvari brašno!

Jeste li i vi jedni od onih koji kada završe s čišćenjem ostanu neko vrijeme posmatrati i diviti se toma kako ste samo dobar posao odradili?

Nakon što uspješno obavimo posao čišćenja osjećamo se veoma korisno, zadovoljno i ugodno, i zaista volimo taj osjećaj. Jedan od elemenata koji pripadaju popisu onih stvari kojima se zaista divimo kada ih temeljito očistimo, sredimo i uglancamo je i kuhinjski sudoper.

Iako ne djeluje tako, on je jedan od često najnečistijih elemenata u kuhinji, jer se u njemu redovno ispire prljavo posuđe. Zbog toga ga nije dovoljno samo isprati vodom, već treba i temeljito očistiti i prebrisati da ostane suh.

Ali, postoji razlika između besprijekorno čistog i besprijekorno čistog i sjajnog sudopera koju morate da znate. Ta razlika se pravi uz pomoć brašna!

Vjerovatno ste do sad već zaboravili da je vaš sudoper od nehrđajućeg čelika i da je zapravo i on nekada imao sjaj. Međutim, taj sjaj možete otkriti ponovo u samo nekoliko koraka koristeći jednostavan trik, uz pomoć brašna.

Ako se pitate kako, pa evo vam odgovora:

1. Dakle, prvo očistite i dezinficirajte sudoper onako kako to inače radite.

2. Osušite sudoper suhom krpom ili papirnatim ubrusom tako da ne ostane vlažan, da bude potpuno suh.

3. U sudoper stavite jednu četvrtinu šoljice brašna i s krpom ga utrljavajte u površinu sudopera kružnim pokretima.

4. Nemojte brašno ispirati, nego sve ono što je ostalo otklonite sa krpom.

Oglasi – Advertisement