SUD OSTAO ZGRANUT KADA JE MORAO RIJEŠITI OVAJ ČUDAN SLUČAJ-Dječak (17) i djevojčica (13) ODUZETI RODITELJIMA, tjerali djecu u PROPAST!

0

Sudija je predusio da djeca moraju u hraniteljsku porodicu, inače će njihove potrebe nastaviti da budu zanemarivane, a to će ih odvesti u propast.

Javnost se zainteresovala za ovaj slučaj, s obzirom na to da su djeca oduzeta roditeljima zbog straha od njihove pretjerane težine. Sudija Džilijen je rekla da su oni “intelegentna i razumna djeca”, no, iako su im socijalni radnici prije slanja u hraniteljsku porodicu prepisali fitness časove te im platili članstvo i kurseve, djeca nisu mogla skinuti višak kilograma.

Majka ih je nastavila hraniti grickalicama i slatkišima koje drži u kući te je dovela svoju djecu u opasnost.

Razumijeli su majku, s obzirom na to da je teško tinejdžere navesti da promjene svoju rutinu, ali ona je ta koja im je usadila takve navike, da su od malena učili drugačiji način života oni ne bi imali ovaj problem.

Majka se pokušala izvući na karantin ali joj to nije uspjelo.

Porodica je zbog ovog problema pod nadzorom posljednjih 10 godina, njihov otac je 2019. otišao od njih te ih rijetko kada posjećuje, a djeca su ostala sa svojom majkom.

 

Preporučujemo