Novo

Stručnjaci konačno dali odgovor: Evo da li smijete da izlazite u šetnju za vrijeme ove krize, kada su dani ovako lijepi (FOTO)

Epidemija korona virusa se polako širi na cijelu planetu, i jednostavno više i nema mjesta na zemlji u kojem se ne priča o ovom globalnom problemu.

Tako je i naša regija veoma pogođena cijelom situacijom, a zemlje poput Srbije su uvele i neke drastične mjere sve u svrhu zaštite od ove epidemije. Ovim povodom je uvedena zabrana kretanja svim osobama koji su stariji od 65 godina, a osim toga uvedene su rigorozne kazne za sve one koji se ne budu pridržavali samoizolacije, karantina i policijskoga sata koji je uveden u periodu od 20 časova pa do 5 sati ujutro.

U Srbiji je primjećeno da veliki broj građanstva olako shvata ovu situaciju, ali policija polako ali sigurno uvodi red, tako da se i ponašanje građana polako mijenja i sve veći broj shvata da situacija sa koronom nije bezazlena. Veliki je rizik od zaraze, te su mnogi ljudi sada i u panici. Ipak, i dalje veliki broj njih postavlja pitanje, bez obzira na izolaciju, da li se smije izlaziti u prirodu i tamo šetati i igrati sa djecom i da li je i to rizično, kada je ova zaraza u pitanju.

Odgovor na ovo pitanje su dali neki od stručnjaka koji su mišljenja da je svakom čovjeku pogotovo u ovim danima potrebna neka fizička aktivnost, te je tako preporučljiva šetnja ili trčanje, ali izvan gradova i centara gdje je zrak, tamo gdje je zrak mnogo čišći. Svakako da se svaki pojedinac treba da pridržava mjera koje im je preporučio njihov doktor, a posebno kada su zaštitne maske i ostala oprema u pitanju, ali u svakom slučaju izbjegavajte kontakte sa ljudima, a komunikaciju još neko vrijeme odrađujte sa dovoljne udaljenosti.

 

Oglasi – Advertisement