STRAVIČNA VIJEST POTRESLA CIJELI REGION: Časne sestre “iznajmljivale” MALOLJETNIKE BOGATUNIMA I SVEŠTENICIMA? Sve razotkriveno, postojala ČITAVA MREŽA! (FOTO)

0

Zaista je mnogo skandala koji su kroz istoriju povezani sa katoličkom crkvom, a mnogi od njih su povezani sa zlostavljanjem maloljetnika, koje su činili pojedini pripadnici crkve. Tako je u januaru završena istraga koja je bila povezana i pokrenuta zbog tužbe za zlostavljanje djece sredinom prošloga vijeka u samostanu Spejer, a tužba je usmjerena ka nadbiskupiji u Kelnu

Istraga je pokazala da su časne sestre iz toga samostana, godinama, tokom 60-ih i 70-ih godina, na neki način iznajmljivale maloljetnike koji su bili pod njihovom skrbi drugim sveštenicima i bogatim i uticajnim pojedincima. Neki od medija su došli i do izvještaja u kojem na 500 stranica piše o gnusnim detaljima o načinima na koje su maloljetnici bili zlostavljani. Istraga je do sada otkrila broj od 175 djece, koja su u godinama od 8 do 14 bili zlostavljana, a većina te djece su bila dječaci.. Istraga je pokazala i da su ta zlostavljanja se radila konstantno, i to najmanje 20 godina, ako ne i više. Tokom tog perioda sva zlostavljana djeca su zadržavana u sirotištima pod upravom crkve i onemogućeno je bilo njihovo usvajanje.

Mnogi od tih zlostavljača su se s godinama povukli iz krugova bliskim crkvi, a najveći broj njih je već i preminuo. Čitav ovaj slučaj se pokrenuo početkom prošle godine, kada su mediji počeli objavljivati neke izvještaje vezane za ovaj veliki crkveni seksualni skandal. Crkva je u prvi mah odbijala svaki vid saradnje, te su tražili ugovore o povjerljivosti podataka, ali novinari, njih osam koji su radili na ovom slučaju su odbili te crkvene zahtjeve, te su nastavili da objavljuju svoja saznanja u medijima. Među optuženim u ovom strašnom slučaju zlostavljanja maloljetnika je i kardinal Rainer Maria Woelki, Nadbiskup u Kelnu.

 

Preporučujemo