Stravična TRAGEDIJA u domu Radoša Bajića! Glumac u SUZAMA i BOLU: ODNELA JU JE PODMUKLA BOLEST! (FOTO)

0

Jedan od najpoznatijih glumaca u Srbiji ali i u regiji je Radoš Bajić koji iza sebe ima veliki broj uloga ali će ga gledaoci najviše pamtiti po onoj u Selo gori a baba se češlja u kojoj glumi Radašina.

Danas se Bajić bavi i režijom a u svom glumačkom opusu ima preko sto uloga u filmovima i serijama i za svoj rad tokom dugog niza godina u srpskoj kinematografiji je dobio i niz poriznanja. Radoš jako rijetko govori o svom privatnom životu i ono što je javnosti poznato je da je u braku sa svojom suprugom Milenom skoro 50 godina i da par ima dvoje djece sina Nedeljka i kćerku Jelenu.

Također su oboje jako ponosni na svoje unuke kojih imaju četvero. Radoš je rođen u jednom selu pored Trstenika koje se zove Medveđa i kako je u jednom intervjuu rekao bio je jedino muško dijete majke Vere i oca Miloša. Ono što je obilježilo njegov život zauvijek a desilo se kada je bio dijete je smrt njegove starije sestre koja je imala samo 13 godina kada je preminula.

Ispričao je kako je bolovala od bolesti za koju ni danas ne postoji lijek a sa njom je snimio i svoju prvu fotografiju. Kako kaže za tu priliku je njegova majka u selu posudila cipele koje su mu bile veće za dva broja i to je bio i njegov prvi susret sa okom kamere koja će ga pratiti u odrasloj dobi. Ono čega se i danas jako dobro sjeća i svaki put mu probudi bol je majčin plač i naricanje i očevi vapaji kada mu je sestra preminula a nakon njene smrti su na njega pazili kao malo vode na dlanu.

Preporučujemo