Vijesti

STRAVIČAN požar u našoj državi, POŽAR PRETI KUĆAMA! Meštani u strahu NAPUŠTAJU kuće, SVE raspoložive snage na terenu(FOTO)

Već smo pisali o velikim požarima koji su donedavno divljali u Sjedinjenim Američkim Državama, i to u Kaliforniji a cijeli haos je trajao blizu 10 dana, spasila ih je oluja koja je pogodila San Francisco i ugasila vatrenu stihiju. Ista stvar se prije neki dan desila u Koloradu, ali ih je za divno čudo spasio snijeg koji je pao preko noći i spustio temperaturu zraka za 34 stepena.

Sada opet imamo velike požare, ali ovaj puta puno bliže nama, tačnije u Bosni i Hercegovini, to jeste u Republici Srpskoj. Tako je u nedjelju kasno poslijepodne u okolini Trebinja u manjem zaseoku Selinja oko 16 sati buknuo jako veliki požar, koji je zaprijetio i lokalnim kućama, pa su ljudi u strahu istrčali iz kuće i sa kantama vode pokušavlai da ugase vatrenu stihiju dok nisu došli sami vatrogasci.

Kako javlja RTRS, mještani i vatrogasci su uspjeli da spase da vatra ne ide na kuće, ali je požar i dalje prisutan u ovome kraju. 

 

Oglasi – Advertisement