Novo Vijesti

STIŽE NOVA BOLEST: Jezivo upozorenje se širi Europom, bolest nam stiže iz OVE ZEMLJE – BUDITE NA OPREZU

Svijet se već unazad nekoliko mjeseci bori sa pandemijom korona virusa, a niko nije mogao ni zamisliti da ćemo doći u tu situaciju da živimo ovakve živote – u strahu, pod maskama, bez kontakata sa bližnjima i na oprezu u svakom trenutku. Prije samo godinu dana bezbrižno smo se kretali ni ne sluteći šta nas može zadesiti u samo par mjeseci. Ovaj scenarij bi više ličio na neki holivudski film nego na pravi život, ali se čini kako se moramo naviknuti na novu stvarnost.

Neki ljudi ipak smatraju kako se oko svega digla prevelika panika i da uopšte nije toliko katastrofalna situacija kako nam se predstavlja, iako brojke zaraženih i preminulih govore drugačije. Međutim, otvorena je mogućnost za to da su možda neki drugi aspekti života i zdravlja zanemareni zbog trenutnog stanja, jer su se vlasti u skoro svim zemljama sada fokusirale isključivo na koronu. Iako su vlasti Njemačke već ranije upozoravale na ovu bolest koja se tada pojavila u Poljskoj, čini se kako nije dovoljno urađeno da se spriječi širenje, pa se tako sada sumnja da je afrička svinjska kuga prenešena i u Njemačku. Naime, u javnost je izašla informacija kako je pronađena uginula svinja samo nekoliko kilometara od granice Poljske i Njemačke, te je meso poslano na virološka ispitivanja.

Prvi slučajevi afričke svinjske kuge pojavili su se u Poljskoj, a ako se dokaže da je svinja iz okruga Brandeburg zaražena, to bi značilo da se i ova kuga može relativno brzo proširiti i na ostale dijelove Europe, zbog čega su vlasti u Njemačkoj izrazile veliku zabrinutost.

Oglasi – Advertisement