STIŽE NAM 40 STEPENI! Srbija će da GORI, SKLANJAJTE SE NA VREME… Evo kada će da bude najgore, OVI DELOVI zemlje će da osete pakao!

0

Jučer je bio prvi dan leta u svetu, ali na kakav naačin i sa kojim temperaturama? Ak oase po jutru dan poznaje, onda nam sledi pakao, i možda jedan od najtežih letnjih dana u poslednjih 50 godina. Vrlo dobro se zna, da poslednjih godina nismo nikako imali sreće sa temperaturama, i da je bilo više kiše i oblaka nego lepih temperatura. 

Međutim, jučer je u celoj regiji bilo preko 30 stepeni, a kako lokalni meteorolozi najavljuju, pred nama je pravi pakao od vremena u narednim danima, pa čak i temperature preko 40 stepeni što je svakak ojako neobično za ovo doba godine. Kako RMHZ najavljuje, danas će temperature da idu od 36 i 38 stepeni, a kako se javlja u četvrtak, temperature če u Srbiji da idu i do 40 stepeni celzijusa. 

Za celo područje Srbije upaljen je i narandžasti meteo alarm, a blagi pad temperature očekuje tek od petka 25 juna. Tako bi za vikend, napokon mogli da imamo i puno manje temperature, a predviđa se čak i padavine u vidu kiše, ali i grada u nekim delovima zemlje. 

Najveće vrućine i temperature se očekuju u centralnoj Srbiji, kao i na području cele Vojvodine. Doktori upozoravaju da se umanje kretanje u najgorem delu dana, to jeste od 11 do 16 sati. 

Preporučujemo