Novo

Stigli rezultati testiranja: Evo da li je američki predsjednik zaražen korona virusom: Oglasio se ljekar, hitno saopštenje!

Kako prenosi CNN, aktuelani predsjednik SAD-a Donald Trump dobio je rezultate testiranja na korona virus i oni su negativni, ovo je saopštio doktor Bijele kuće Sean P. Conley.

“Sedam dana nakon što je večerao s brazilskom delegacijom, predsjednik Trump ne pokazuje ni jedan simptom korona virusa”, stoji u Conleyjevom saopštenju. Moramo podjsetiti slijedeće, glasnogovornik brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara pozitivan je na korona virus, a rezultate je dobio samo par dana što je bio na večeri s Donaldom Trumpom.

Trump je u rizičnoj skupini

Osim što se družio s Brazilcima, on se prošle sedmice družio s dvojicom republikanaca koji su u samoizolaciji zbog toga što su bili u kontaktu s osobama koje su bile pozitivne na korona virus. Obzirom da Trump ima već 73 godine i ulazi u rizičnu skupinu, nekoliko dana su ga pritiskali da obavi testiranje na ovaj virus.

Njegov doktor je pričao javnosti kako to nije potrebno jer Trump nije duže vrijeme bio u kontaktu s potencijalno zaraženima, ali predsjednik SAD-a je priznao jučer da je test napravljen zahvaljujući pritisku javnosti i medija.

Svakom novinaru izmjerili temperaturu

Ono što je napomenuo glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere bilo je, kako će svako ko bude u kontaktu s predsjednikom Donaldom Trumpom i potpredsjednikom Mikeom Penceom morati biti pregledan.

S tim u vezi je prije jučerašnje presice jedan od doktora Bijele kuće svakom od novinara izmjerio temperaturu.

Do sada je u SAD- u 2340 zaraženih korona virusom, a 51 osoba je izgubila bitku za život.

Oglasi – Advertisement