Savjeti

Stavljala sam koru od banane na stopala svaku večer prije spavanja: Nakon 15 dana nisam mogla da vjerujem, obavezno probajte

Mnogi znaju da su banane mnogo zdrave i da je poželjno da se dnevno jedu makar dvije banane, jer one sadrže dosta šećera, ali dijabetičari bi se trebali paziti zbog toga.

Banane su jako dobre u održanju energije, smanjuju grčeve u mičićima, regulišu problem želučane kiseline i pomažu pri boljoj probavi. Uz sve to banane su jako dobro u borbi protiv anemije i smatraju se jednim velikim pomagalom osobama koje imaju probleme sa nedostatkom željeza. Poznato je da odlazak pedikeru može da bude jako skup, a to dobro znaju žene.

Ali uz pomoć jednog trika, a to jeste da koristite koru od banane vaša stopala će biti kao nova, jer su banane veoma dobre za pedikuru. Zbog aminomkiselina i vitamina koje banane sadrže one kožu na tabanu koja je bila suha i koja je pucala pretvara u glatku i mehku. Uz pomoć ovog trika banane će ostati friške i do osam dana.

Kako da kositite koru od banane, ako se pitate kako to se radi na sljedeći način: Kada ogulite bananu, možete slobodno da pojedete plod ali koru ostavite, Nakon toga dobro osušite svoja stopala i unutrašnjim dijelom kore mažite vaša stopala. Uz pomoć tvari koje se nalaze u banani riješit ćete se suhi dijelova i vaša koža će bit iregenerisana i nahranjena. Po zvršetku noge možete oprati mlakom vodom, ili ih ostaviti u lavoru nako vrijeme, ali u njega možete nasu malo praška za pecivo. Na samom kraju svoje noge možete namazati nekim dobrim losionom i najvažnije da obučete jedne čiste čarape.

Oglasi – Advertisement