STAVLJAJTE OVU SMJESU NA LICE I NIKADA NEĆETE IMATI BORE! Otkrila odličan recept koji će vas oduševiti… TAJNA JE U 1 SASTOJKU!

0

Onima koji žele lijepo i svježe lice, kozmetičari preporučuju da koriste masku sa želatinom. Ako ovo radite redovno, vaša koža će u kratkom vremenu postati jako glatka, čista i zategnuta. Želatin popunjava deficit koalgena u koži koji se javlja sa godinama. Otklanja sitne borice, izbjeljuje kožu i povećava cirkulaciju krvi.

Glavna prednost želatinske maske jeste u tome što su za razliku od drugih kolagenih sredstava, molekuli želatina su veoma mali i sa lakoćom prodiru u kožu. Predlažemo vam jedan recept za najbolju masku od želatina.

Sastojci: 1 kafena kašika želatina, 4 supene kašike vode i 2 kafene kašike izgnječene banane.
-Pomiješajte vodu sa želatinom, ostavite nekoliko minuta da nabubri, zatim dodate pire od banane i mješate. Banana služi kao izvor vitamina i hranjivih materija.

Kako primjeniti masku?
– Maska se nanosi u ravnomjernom tankom sloju na očišćeno lice izbjegavajući oči i usta. Nakon nanošenja maske, opustite mišiće lica, ostavite da djeluje 20 minuta i onda isperite mlakom vodom, masirajućim pokretima. Masku možete koristiti 2-3 puta sedmično. 

Preporučujemo