Starost je nešto čega se mnogi boje, dok neki to uveliko priželjkuju kako bi se odmorili od decenija mukotrpnog rada. Svako ima svoju definiciju starosti, ali činjenica jest da tijelo polako popušta i gubi svoje prethodne funkcije te postane naročito krhko. Još jedna stvar koje se mnogi boje je staračka usamljenost.

Penzionere i starije ljude općenito slabo posjećuju njihova djeca i unučad, naročito zato što imaju svoje živote, a posjećivanje starih ljudi iziskuje pomaganje tim ljudima jer su oni tad već iznemogli. Ukoliko ste zapostavljali svoje voljene na bilo koji način, iskoristite vrijeme s njima dok su još tu. Tako bi se trebali zapitati i potomci ove gospođe o kojoj ćemo vam danas pisati. Naime, u jednom napuštenom mjestu po imenu Berići koje je zavučeno duboko u šumu, živi samo još jedna žena i ona je toliko usamljena da godinama nije vidjela ljudsko biće i ova priča svima lomi srce.

Ova starica je toliko usamljena da se i više nego obradovala kada su je otkrili novinari i došli joj u posjetu da naprave reportažu o njoj, njenom načinu života i njenoj samoći. Svo vrijeme se smješkala i pričala sa reporterima i otkrila je jezivu i srceparajuću priču o svom jedinom posjetiocu.

Jedne noći, naviknuta na vječitu tišinu, ova je starica čula jako glasno hrkanje ispod svog prozora. Kad je pobijedila strah i ustala da vidi šta je u pitanju, zatekla je ogromnog medvjeda. Otad na svom prozoru drži rešetke koje bi joj trebale pružiti neki vid zaštite protiv ovog neželjenog gosta.

 

 

 

Preporučujemo