Starica sama živi u jednom selu, već 20 godina je niko nije posjetio: Jedne noći je čula HRKANJE pored sebe, A KADA JE NJEGA UGLEDALA, SLEDILA SE ŽIVA!

0

U cijelom svijetu ljudi inače bježe u gradove, a sela ostaju prazna, u njima ostaju samo stariji ljudi.  Postoje sela koja su mnogo udaljena od većih puteva, pa skoro niko u njih ne kroči decenijama. Selo Berići je isto takvo, i u njemu živi samo jedna starica, Vuka. Jednog dana je došla novinarska ekipa u posjetu, a ona se mnogo obradovala.

Naime, njoj je muž preminuo, a djeca su davno napustila selo. Djeca su joj rasuta po svijetu i rijetko je obilaze. Ipak, ona je uvijek vesela i nasmijana, ali joj teško pada to što nema sa kim da progovori. Međutim, vjeorvali ili ne, njoj društvo prave medvjedi, ali ona to ne bi ni sama spomenula, da je novinari nisu pitali zašto na svim prozorim u kući ima željezne okove.

Naime, jedne noći ju je probudilo hrkanje pored prozora, kada je ustala da vidi o kome se radi vidjela je velikog medvjeda. Medvjedi inače imaju običaj da uđu u kuću kada su gladni, zato je ona postavila željezne okove.

Preporučujemo