ŠTA ZNAČI KADA “BALAVITE” DOK SPAVATE: Ne igrajte se sa životom, TRK DOKTORU!

0

Mi se danas fokusiramo na jedan segment zdravlja, koji uopšte nije toliko zastupljen u medijima, a ljudi ga uopšte ne doživljavaju na ozbiljan način. Danas govorimo o snu, koji je definitivno jedan od glavnih faktora za dobro zdravlje svaake jedinke. Zna se da čovek može bez vode 7 dana, bez hrane i do mesec dana, ali bez sna, retko ko može izdržati duže od 48 sati. 

San je potreban pre svega mozgu, koji u toku jednog dana uradi na milijarde operacija, i jednostavno kako se bliži kraj dana, pada koncentracija, i restart je potreban. Prema navodima doktora i stručnjaka, potrebno je najmanje 6 do 8 sati zdravog sna da bi se telo regenerisalo, a preporučuje se da se u krevet ide između 21 i 22 sata, i da se ustaje jako rano. 

Ako legnete posle 1 sat u noći, koliko god da spavaali, probudićete se umorni, a verujemo kako ste do sada to jako puno puta iskusili. Mi danas govorimo o jednom segmentu, o kojem se retko ko usudi pričati, jer je jako neugodno, kada vam iz usta curi na jastuk, i onda se samo prenete iz sna, i vidite da vam je jastuk mokar. Nekada se i prepadnete i mislite da nešto nije u redu sa vama. 

Međutim, ako malo pogledate po internetu, to je znak da ste se u toku dana isuviše umorili, i da se telo jednostavno previše opustilo i to je jedan od znakova da spavate jako čvrstim snom. Također, ako vam se telo jako trzne da vas probudi iza snaa, to je također znak da tonete u jako dug i lep san. 

Preporučujemo