Šta su mogli da urade? Sin Veljka i Seke Aleksić već je odabrao budući poziv, porodica i prijatelji u čudu (VIDEO)

0

Internet je jedan od najznačajnijih izuma za čovječanstvo i definitivno je više koristan nego što je loš, ali način na koji ga mnogi koriste je već pomalo upitan. YouTube je mjesto gdje možete gledati emisije, vlogove i raznorazne druge filmove, ali se mnogi brinu što mala djeca previše vremena provode tu.

Mnoga videa za djecu su jako upitnog sadržaja – ona koja nisu štetna na prvi pogled su zapravo jako problematična jer djeci serviraju sadržaj koji nije dobar za njihov mentalni razvoj, dok postoje i videa koja prave algoritmi i znaju se pojaviti svakakve gadosti i anomalije koju djeca ne smiju gledati.

S druge strane, neka djeca već postaju YouTube zvijezde i to je mnogim roditeljima i pedagozima jako upitno. Jedan od primjera ovakve slavne djece je sin Seke Aleksić i Veljka Piljikića, mali Jakov. On već skuplja milione pregleda na svojim video snimcima i to je početak dobre karijere.

YouTube je ipak jako profitabilan i zato mnogi ljudi danas rade profesionalno kao snimatelji video sadržaja. Mali Jakov ima odobrenje svojih roditelja da snima videa, ali to je sve pod uvjetom da su snimci edukativnog karaktera i da su pozitivni za njegove vršnjake i vršnjakinje, a Jakov takve i snima. Video snimci sadrže njegove igračke, priče pa čak i recepte jer često kuha s ocem Veljkom. Budući da je dijete poznatih roditelja, možda nije ni čudo što je već talenat za priču i nastup pred kamerom, a ako ovako nastavi možda i sam u budućnosti izabere jednu takvu karijeru.