Šta rade socijalne službe u Srbiji?! OVO se ne može nazvati majkom, Kroz centar grada VUKLJA dete kao psa, pije pivo usput… (FOTO)

0

Odgoj djece nije nimalo lagan i nažalost, danas svako misli da može biti roditelj. Nekad je uredu prihvatiti da možda niste za toga i ne volite djecu, jer djeci treba neko ko će se u potpunosti žrtvovati za njih i njihov bolji život jer to je u konačnici posao roditelja.

Baš zato što mnogi nisu iskreni sa sobom i misle da je njihova dužnost napraviti dijete, dođe do toga da djeca budu zapostavljena od strane ovakvih roditelja ili da baš propate kroz život s njima, a to nije nimalo lijepa stvar a vidjeti a kamoli za iskusiti na sopstvenoj koži. Starije generacije južnoslavenskih zemalja su daleko drugačije nego mlađe jer su one bile odgajane od strane strožijih roditelja i države, ali su zato izrasli u nevjerovatno vrijedne, marljive i pametne ljude koji imaju kulture i koji paze na svoje bližnje, a to se raspadom Jugoslavije znatno izgubilo i palo pod uticaj Zapada.

Dosta današnjih mladih se ugleda na kriminalce, dekadentne slavne ličnosti i ponašaju se barbarski u poređenju sa nekadašnjim Jugoslovenima. Mada, kakvi su danas roditelji nije ni čudo. Jedna žena je nedavno uslikana u Pančevu kako svoje dijete vodi na povocu kao da je pas, a u drugoj ruci drži pivo.

Kad god bi joj sin pao na ulicu pri hodu, ona bi ga samo nastavila vući na povocu po zemlji dok se on ne uspravi sam i nastavi hodati, dok ona hoda i ispija svoje pivo. Svi su burno reagovali na ovo i očito je da roditelji igraju jako veliku ulogu u oblikovanju ljudskog društva.

 

 

Preporučujemo