SRPKINJA PREŽIVELA PAKAO U NEMAČKOJ! Otišla da radi kao DADILJA u srpskoj porodici, a samo zahvaljujući NJEMU ostala ŽIVA!

0

Zbog katastrofalne ekonomske ali i političke situacije u regiji koja se ne mijenja u posljednjih trideset godina na bolje nego naprotiv sve je gora, veliki broj ljudi kupuje kartu u jednom pravcu i cijeli svoj život pakuje u nekoliko kofera i zauvijek odlazi. Najčešće je njihova destinacija Njemačka i iako je poznato da tamo uglavnom rade fizičke poslove koje domicilni stanovnici ne žele  i zadovoljni su jer imaju dovoljno novaca za normalan život.

Ipak ima i ružnih iskustava kao što je ovo o kojem pišemo danas a njega je na društvenim mrežama podijelila Dušica iz Srbije koja je 2019. godine na jednoj slavi srela svoju rodicu kojju nije jako dugo vidjela a koja je živjela u Njemačkoj. Rodica joj je ponudila za nju priliku iz snova obzirom da je već bila u četrdesetim godinama i nije imala posla a radilo se o poslu dadilje za rodicinu kumu Sanju i njenog supruga koji su radili i živjeli u Njemačkoj.

Rekli su joj da je dijete koje bi čuvala staro dvije godine i da će joj oni obezbjediti platu, smještaj, put i osiguranje. Obziro da je Dušica imala nekih zdravstvenih problema i primala je terapiju razmišljala je da li da ovu ponudu prihvati a pored toga iako sa srpskim pasošem u inostranstvu može da boravi maksimalno tri mjeseca Sanja je insistirala da ostane najmanje šest mjeseci i govorila joj je kako to neće biti problem jer ona ima štelu na hrvatskoj granici a i ako Dušica dobije neku kaznu, ona će je platiti.

Na kraju su se nekako dogovorili i karta za Dušicu je rezervisana ali niko od njih nije primjetio da je ona za subotu nego su joj rekli da autobus kreće u nedelju. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo