Novo

Srpkinja iz Italije se javila i odlučila da ispriča sve: Ove stvari o korona virusu vam niko nije rekao! (Video)

Fontana koja je jedna od najpoznatiji na svijetu je sigurno Fontana Di Trev, ali trenutno nema gužve koja je stalna i gdje se turisti koji dolaze iz raznih dijelova svijeta guraju kako bi u nju ubacili novčić i da bi se naravno fotografisali.

Na stepenicama u Španiji ih nema, to je omiljeno mijesto svih ljudi koji prate modu i kinematografiju, a ista takva situacija se odvija i oko Koloseuma. U skoro pa svim rimskim parkovima je sve stalo. Korona virus je uradio, ono što vojne sile nisu mogle. O pravoj situaciji u Milanu, informacije je dao Petar Spasojević. Ali trenutno je uspostavljen kontakt sa državljankom Srbije koja već dugi niz godina živi u Rimu.

Ona je Ivana B. i ona u Rimu živi čak dvadeset godina. Iz Rima ona vodi portal Vodič kroz Rim, a pored toga i vodič običnim pjesačkim turama. Život Rimljana se dosta izmjenio, nakon što su se od četvrtog maja ukinuli radovi sa školama i fakultetima. Italijani su poznati po tome da su ležerni, ali je siutacija toliko ležerna da je samo na sjeveru bila crvena zona, a sada je ona po cijeloj Italiji.

U Rimu je i nakon zatvaranja iniverziteta od četvrtog maja postojala direktiva o vođenju higijene i držanju rastoja najmanje od jednog metra, da se u što manjim količinama posjećuju mjesta sa gužvama poput pozorišta, utakmica, koncerata i bioskopa. Iz kuće treba izlaziti samo ako treba da se ide na psao kod ljekara ili po osnovne namjernice. Naravno može se izaći na zrak ali se od drugih treba udaljavati.

https://www.youtube.com/watch?v=kiTu4aiC0qA&feature=emb_title

Oglasi – Advertisement