Srbija na nogama, OGLASIO SE I VUČIĆ posle crnogorske uvrede da su Srbi genocidaši! “Nećemo dozvoliti DA SE IGRAJU SA NAMA, niko se neće IGRATI sa imenom Srbija!”

0

Politika je svakako glavna tema na celom Balkanu u poslednje 2 nedelje. Sve je krenulo od rušenja crkve u dvorištu Fate Orlović 5 juna ove godine, a sam čin izazvao je velikuo dizanje prašina u medijima, a nacionalisti su jedva dočekali da se desi nešto ovakvo, i da odmah krene silno prepucavanje po društvenim mrežama. 

Samo 3 dana posle, drugostepena presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću, koja je opet raspirila staru priču između Srbije i Bosne i Hercegovine. Jednostavno dešavanja koja su se desila početkom 90 ih prošloga veka, očito se još uvek, jako dugo vremena neće ni zaboraviti. Sada se u celu priču uključila i na neki način i Crna Gora, koja je na jučerašnjoj sednici Vlade Crne gore, sa 44 glasa ZA, izglasala da su Srbi uradili genocid u Srebrenici 90 ih godina prošloga veka. 

Ovo je izazvalo jak oveliku buru u srpskim medijima, a crnogorci jako brzo zzaboravljaju prošlo leto, kada su bukvalno na samoj granici čekali srpske turiste da im dođu na more, jer im je sezona bila skroz propala u tim danima. Nije su dugo čekalo ni na odgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je poslao jasnu poruku srpskom narodu koji živi u crnoj Gori. 

“Naša je poruka sasvim jasna, ne ćelimo se okretati unazad, jer idemo napred, a našem narodu u Crnoj Gori poručujemo da dignu glavu i da se ne daju isprovocirati sa ovakvim odlukama”. 

 

Preporučujemo