SRBIJA NA NOGAMA OD VELIKE SREĆE- POLICAJKA SPASILA NOVOROĐENČE IZ KONTEJNERA: U kesi se nešto pomjeralo, evo je beba, živa je!

0

”Prvo sam našla krvavu kesu – peškire i donji veš! Sve je bilo natopljeno krvlju, znala sam da je beba tu negdje, a zatim sam na dnu drugog kontejnera izvadila crnu kesu koja je bila vezana u čvor. Pod prstima sam osjetila da se nešto pomjera, i tada sam povikala: “Evo je beba, živa je!”- Tako je svoju ispovijest započela Katarina Ilić, koja ima 23 godine i koja je službenica Policijske stanice u Obrenovcu, a koja je zajedno sa Dušanom Marjanovićem, koji je vozač Hitne pomoći te sa drugim svojim kolegama, uspjela da pronađe bebu u kontejneru i da je spasi

Katarina je novinarima rekla i ovo: ” Dobili smo dojavu da se žena porodila i da je bacila svoju bebu. Sa ekipom sam otišla na teren i tamo smo zatekli Hitnu pomoć. Jedna je otišla na peti sprat kako bi saznala gdje su beba i porodilja, a ja sam sa Dušanom krenula da pretražujem kontejner.  Ispred zgrade stoje četiri kontejnera. U prvom sam pronašla veliku crnu kesu natopljenu krvlju. Unutra su bili neki peškiri, donji veš, gaze… Rekla sam Dušanu da je ovdje bilo porođaja jer ima mnogo krvi.” Nakon toga ju je pozvao komandir koji joj je rekao da ide u stan porodice u kojoj su ispitvali ženu koja je izgledala kao da se tek porodila

Kako kaže Ilićka, u jednom trenutku je baba progovorila kako je beba u drugom kontejneru, te da je ona tada strčala sa 4 sprata i nastavila da kopa po kontejneru, te je našla crnu kesu u kojoj se nešto mrdalo i da je tada samo uzviknula: “Živa je, živa je!”, te je Katarina rekla i ovo: ” Okrenula sam je na koljena i počela da udaram kako bi počela da plače, i napokon osjetila olakšanje jer je zaplakala. Nisam željela da se odvojim od nje, pa sam sa sanitetom pošla u bolnicu.”

Nakon toga, kako kaže samo je pala na koljena i počela je da plače i da se smije u isti tren, zajedno sa svojim kolegama sa kojima dijeli i dobro i zlo. Prema prvom policijskom izvještaju Milja P. (23) porodila se u srijedu u stanu svojih roditelja u Obrenovcu. Policija je uhapsila njenu majku B. P. zbog sumnje da je bacila unuku u kontejner.

Preporučujemo