Srbija na nogama nakon Vučićeve izjave:”Je li se Srebrenica nalazi u Crnoj Gori? Dok sam ja predsednik Srbije, NEĆE BITI REZOLUCIJE O SREBRENICI!” (VIDEO)

0

Svi smo svedoci šta se dešavalo u proteklim danima u Crnoj Gori povodom izglasane rezolucije o Srebrenici. Podsećamo, u petak je čak 44 člana skupštine bilo ZA, tako da su crnogorci izglasali rezoluciju, i proglasili da se u Srebrenici u Bosni i Hercegovini dogodio genocid. Odmah se oglasio i predsednik Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. 

On je rekao da je ovo glavni i jedini korak ka pomirenju i suživotu između nalkanskih zemakja, i da je kako sreće da se i Srbija ugleda na primer Crne Gore. Sa druge strane, imamo i više nego oprečne izjave sa srpske strane, a jako veliki broj pozznatih srpskih političara je i više nego nezadovoljno sa ovom odlukom. 

Nije se dugo čekalo ni na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je bio i više nego koncizan po ovom pitanju, i bi oje odrešit, te je tako i dalje nastavio da proširuje jaz koji vlada između Bosne i Srbije. Tako je Vučić izjavio da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici u crnogorskom parlamentu stavi kolektivni pečat na svakog pripadnika srpskog naroda, jer je rezolucija uopštena i u njoj se ni na koji način ne spominju konkretna imena, nego ljudi u globalu.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podneta dva predloga, neće saglasiti dok je predsjednik Srbije, javlja Beta. “Reagovali smo skroz mirno, nijednu lošu reč nisam uputio prema crnogorskom parlamentu, ali daleko im kuća bila od naše”, izjavio je Aleksandar Vučić.

Preporučujemo