SPREMA SE PAKLENI DAN! Spremi OVAJ komad posteljine i zaboravi na klime i ventilatore: OVO će vam spasiti život na +40!

0

Pre samo par dana je bio prvi dan leta u svetu, i to je došao u velikom stilu sa jako velikim temperaturama. Kako meteorolozi najavljuju, sledi nam par dana sa temperaturama do 40 stepeni celzijusa!  Vrlo dobro se zna, da poslednjih godina nismo nikako imali sreće sa temperaturama, i da je bilo više kiše i oblaka nego lepih temperatura. Tako, da svi oni koji vole leto i jake temperature su napokon došli na svoje. 

U idućih par dana ćemo imati jako visoke temperature, i veruje se da će takvo vreme da ostane do petka, kada možemo očekivati manji pad temperatura. Za celo područje Srbije upaljen je i narandžasti meteo alarm, tako da je i dalje savet doktora i stručnjaka da se izbegava hodanje po polju u najgorem delu dana od 11 do 16  sati, i da ako se mora ipak ići vani, onda da se ponese sa sobom manja flašica voda. 

Najbolje rešenje u celoj priči je klima uređaj, ali pošto smo na Balkanu definitivno nemamo svi mogućnost za ugradnjom klima uređaja, a najgore je po noći kada temperature jako teško padaju. Soba u kojoj spavate definitivno morate da držite na dnevnoj temperaturi ispod 32 stepena, a prek onoći ne sme da raste iznad 24 stepena. 

Pred večer kada padne temperatura, slobodno otvorite sve prozore po kući i napravite promaju bar 30 minuta. I na kraju jedan trik, ako nemate klima uredjaj, slobodno uzmite mokar čaršaf i razastrite ga na prozor, tako ćete da dobijete odlično osveženje u noći koja zna biti itekako topla. Vaša mišljenja?

 

Preporučujemo