SPASAVAJ SE KO MOŽE! Izbio OGROMAN požar, vatra guta sve pred sobom…. stihija usmrtila 18 osoba! (VIDEO)

0

I danas nastavljamo sa jako lošim vestima, koje nam dolaze sa svih strana sveta. Crna hronika, otmice, ubistva, si lovanja stigla je i na naše prostore, a verujemo ako ste čitali bilo koji medij u vikendu iza nas, mogli ste se uveriti da ni Balkan nimalo ne zaostaje a Zapadom po tom pitanju, i da smo ih itekako stigli, što je više nego poražavajući faktor. 

Kako su nam stigle velike temperature, postoji i više nego velika opasnost za požare, a nesavesni ljudi pogotovo na Balkanu uopšte ne paze kako i gde pale korov i travu koja se itekako nakupi kada se čiste njive i pašnjaci. Tako je prema poslednjim informacijama samo u Srbiji bilo preko 2.000 ovakvih požara u godini iza nas. 

Ni gradovi ne zaostaju za požarima, a samo u Beogradu u protekla 2 meseca imali smo 2 jako velika požara koji su opet nastala od ljudskog faktora i same nepažnje. Pre samo 3 dana imali smo veliki požar nadomak Varšave o kojem smo već pisali, a u kojem je prek o30 stambenih jedinica u potpunosti izgorelo. Da je vatra jako neugodna kada se izmakne kontroli, pokazuje nam i sledeća vest koja nam stiže iz Azije, to jeste iz Kine gde je buknuo veliki požar. 

Centar za obuku u borilaačkim veštinama u pokrajini Henan je bio središte velikog požara u kojem je na žalost 18 osoba izgubilo svoje živote. Policija i hitna pomoć je na licu mesta, a veruje se da je najmanje 16 osoba povređeno, a jedno lice iz centra je privedeno zbog sumnje da je namerno podmetnulo požar. 

 

Preporučujemo