Novo

Spas od mnogih bolesti: 10 razloga zašto svaka kuća mora imati aloja veru!

Biljka aloja vera je vijekovima poznata po svojim ljekovitim svojstvima.

Zbog toga vam mi donosimo u nastavku članka deset razloga zbog kojih morate imati ovu biljku u svojoj kući:

1. Bogata je vitaminima

Aloe vera sadrži B1 koji je važan za metabolizam, B2 koji poboljšava varenje, B3 smanjuje nivo LDL (lošeg) holesterola i triglicerida, B6 koji je neophodan za metabolizam aminokiselina, Vitamin C, B9 koji služi za popravku DNK, proizvodnju krvnih zrnaca, A koji je ustvari beta karoten, on smanjuje rizik od raka dojke i jajnika.

2. Bogata je mineralima

Minerali koje aloe vera sadrži su: poboljšava gustinu kostiju, mentalno i vaskularno zdravlje, sprječava menopauzu, Cink koji jača imuni sistem, Bakar, koji je neophodan za zdravlje kardiovaskularnih sistema i mnoge druge.

3. Sadrži čak osam esencijalnih aminokiselina a to su: Lizin, Merionin, Valin, Izoleucin, Leucin, Histidin, Fenilaianin, Glutamin kiselinu

4. Digsetivna moć

Postoji sok od aloe vere koji pomaže kod probavnih problema. On ujedno liječi čir na želucu i reguliše mikrofloru crijeva.

5. Antibakterijski efekat

Isto tako, sok od aloe vere ubija gljivice, bakterije i druge mikroorganizme.

6. Poboljšava imuni sistem

Ova biljka se jako često uzima za spriječavanje bolesti. Jako se dobro bori protiv virusnih i bakterijskih infekcija.

7. Masne kiseline

Sok od aloe vere također smanjuje povišen holesterol, smanjuje upale, pomaže prije liječenju čak nekoliko vrsta najteže bolesti.

8. Detoksikacija

Kada konzumirate aloe veru, ona u organizmu stvara žele koji se veže u crijevima i izbacuje sve otrove iz tijela.

9. Povećava pH tijela

Kada imate nizak pH tijela to uzrokuje na niz zdravstvenih problema kao što su infekcije, umor, dezorjentacija, gubitak apetita. Sok od aloe vere alkalizuje tijelo te mu povećava pH vrijednost tijela.

10. Povećava zdravlje kose i kože

Uz pomoć gela od aloe vere možete oporaviti oštećenu kosu ako imate, te možete spriječiti prve znake strenja. Aloe vera također stimuliše proizvodnju kolagena.

Oglasi – Advertisement