ŠOKANTNA ISPOVEST RADNIKA IZ MESNE INDUSTRIJE U SRBIJI! “Zašto nikad više neću okusiti mesne prerađevine…”

0

Verujemo kako ste do sada jako puno puta čuli da su hrenovke, paštete, razni parizeri jako nezdravi, i da je njihov sadržaj uglavnom upitan, i da u sebi nema niti 10% mesa, kao što piše na samoj ambalaži. Deca na primer jako vole hrenovke da konzumiraju, a nutricionisti i doktori uvek savetuju da se više jede voće i povrće, od tih stvari, ali kako uopšte dokazati deci?

Međutim, jako retko u medijima možemo da pročitamo neko svedočenje od nekog radnika koji je radio ili još uvek radi u velikoj industriji mesa, koji može da potvrdi od čega se tačno prave svi ti proizzvodi. Mi danas donosimo jedno iskustvo i priču iz prve ruke od jednog radnika velike mesne industrije, koji je podelio svoje iskustvo, od čega se i na koji način prave svi ti proizvodi. 

Njegovi inicijali su M-Č i on tamo radi već 23 godine, apošto se nagledao svega i svačega, rekao je da nikada više neće okusiti bilo koji suhomesnati proizvod koji je kupljen u prodavnici. U ovoj fabrici se proizvodi više od 150 vrsta kobasica, šunki i kulena, koji se prodju trgovinskim lancima i industrijama keteringa. M.Č. (31) kaže da se zaposlio u fabrici zbog dobrih uslova i plate.

Verovao je da se u kobasice stavlja sve i svašta, ali ono što je svojim očima video, jednostavno se ne može zaboraviti. Miris ustajalog mesa i iznutrica je bukvalno svuda oko vas. Komadi svinjetine se stave u jednu posudu, pa razne boje i aromi, pa konzervans, pa onda opet neke boje, rekao je da je više bio hemičar nego radnik. Ostatak teksta pročitajte ovde

Preporučujemo