ŠOK PRIZNANJE ŽIKE JAKŠIĆA: Bankrotirao sam, bio sam dužan 100.000! – Evo kako se izvukao (FOTO)

0

Saša Jakšić Žika je jedan od najpopularniojih voditelja u Srbiji kojeg gledaoci imaju priliku gledati u muzičkom takmičenju Nikad nije kasno koji je on i osmislio. Ovaj muzički producent je u produkcijskoj kući Grand od samog osnivanja i bio je velika pomoć Saši Popoviću u kreiranju ideje o Zvezdama Granda.

Međutim malo je poznato da je Žika imao prilično trnovit put u svojoj karijeri prije nego je postao poznat. Rođen je u Aleksandrovcu a njegova majka je bila učiteljica dok mu je otac radio u fabrici. Žika ima i mlađeg brata koji se također bavi muzikom ali sasvim drugog pravca jer je Vladimir Jakšić Musa poznati roker kojeg javnost najviše pamti po njegovoj ulozi u filmu Lepa sela lepo gore.

I sam Žika prije nego je postao voditelj je svirao bas gitaru u bendu Ritam srca i kako je jednom prilikom ispričao posao im je išao dobro imali su nastupe po cijeloj zemlji ali se onda iznenada sve urušilo. To se desilo 2000. godine kada je Žika živio u Njemačkoj sa svojom suprugom Snežanom sa kojom ima i sina Andriju i on je želio da im puži lagodan život.

Odlučio je da uđe u jedan posao sa hotelom ali je ubrzo shvatio da je to bila velika greška i izgubio je sav novac koji je mao pa je morao da proglasi bankrot. Ova njegova investicija ga je ostavila sa ogromnim dugom od 100 hiljada maraka i tebalo mu je preko šest godina da ga vrati. Sve to je dovelo i do trzavica u braku pa su se on i Snežana razveli godnu dana kasnije a i bend Ritam srca se raspao. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo