Jelena Karleuša je jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji a ono što je interesantno je da je svoju slavu stekla više zahvaljujući skandalima koje pravi i koji je prate nego svojim pjesmama. Dokaz za to je i činjenica da se skoro  svaki dan o njoj piše u medijima iako već godinama nije izbacila novi album.

Ona sebe smatra balkanskom divom i modnom ikonom a veoma je aktivna na Instagramu na kojem je prati ogroman broj fanova. Jelena se pojavila na estradi 1995. godine kada je izašao i njen prvi album pod nazivom Ogledalce. Veliku pažnju javnosti je privukla na manifestaciji pod nazivom Dani estrade gdje je izvela istoimenu pjesmu a njen stajling se sastojao od zlatne haljine i bijele ubnde dok je frizura i šminka bila u stilu devedesetih.

Jelena je bila vrlo mlada i još nije bila uradila nikakve estetske zahvate na sebi. Ona je postala pjevačica uz veliku podršku svoje majke Divne a u jednom intervjuu je otkrila da su tada bila jako teška vremena za njih dvije i da su jedva sastavljale kraj sa krajem. Tada je Divna posudila novac od Dragane Mirković da bi Jelena mogla da snimi svoj prvi album i kako je rekla njena majka nije mogla da spava od brige kako će vratiti pjevačici 25 hilajda maraka a Jelenu su morile druge stvari jer nije imala novaca ni da kupi sebi čarape.

Iako je u javnosti glumila drčnu beograđanku koja ima namjeru da postane nova Madona krila je da ispod pozajmljene haljine ima poderane čarape koje su bile ulepljene lakom. Rekla je da se godinama mučila dok nije uspjela i napomenula da je ona na kraju vratila novac Dragani.

Preporučujemo