Novo

“SMAK SVETA U HRVATSKOJ!” Jezivo nevreme zahvatilo OVE delove zemlje: NEZAUSTAVLJIVO ide prema SRBIJI(VIDEO)

Taman kada se naviknemo na lijepo vrijeme, i sunčane intervale i krenemo razmišljati o morskim ili jezerskim destinacijama, jutro nas dočeka sa nekim jako čudnim vremenom. Ako ste primjetili ni meteorolozi više ne mogu da pogode vremensku prognozu, jer samo u roku od nekoliko minuta dočeka nas jako velika kiša i nevrijeme. 

U posljednjih mjesec dana, većin balkanskih zemalja je to jako dobro osjetila. Prvo je na redu prije mjesec dana bila Bosna I Hercegovina u kojoj je samo u Tuzli jednu noć za manje od sat vremena palo preko 70 litara kiše. Nakon toga je nastradala Srbija, Sjenica i Novi Pazar su bili na udaru, a jučer i danas su na udaru bila Hrvatska mjesta.

Krećemo od Jadranskog dijela, gdje je područje Biokova bilo jako pogođeno jakim nevremenom. Puhao je i jak vjetar koji je išao preko 39 kilometara na sat. Pored Biokova nastradao je i predio oko Cetine i dijelovi Zagore. Tu je u samo 20 minuta palo 13 litara kiše po kvadratnom metru. 

Vjerovali ili ne, sa 33 stepena je temperatura u predjelu Omiša pala na samo 14, 19 stepeni temperaturne razlike nije nimalo zdravo. VIdeo snimci ovog velikog nevremena se šire cijelom regijom, a meteorolozi iz Hrvatske najavljuju stabilizaciju vremena tek za vikend. Kako je sve krenulo ovom rutom kako ide nevrijeme, područje Srbije bi moglo da bude zahvaćeno već u petak popodne.

Oglasi – Advertisement