SLUČAJ KOJI JE POTRESAO CELU JUGOSLAVIJU: Trudnoj drugarici rasporila stomak, Toma Fila ju je branio, pa NAPUSTIO SLUČAJ!

0

Iako znamo da je doba Jugoslavije mnogim osobama iz tog doba u dobrom sjećanju, naročito kad uzmemo u obzir današnje stanje južnoslavenskih država, i tu su postojali svakakvi monstruozni ljudi. Danas se vraćamo u davnu 1969. godinu kad je počinjeno krvoločno ubistvo trudnice Alije Hasanović koja je ubijena u dvadeset i osmoj godini života.

Za djevojke tog podneblja se smatralo da su nepoželjne ako ne mogu roditi dijete, i to je očito navelo tada mladu i najljepšu djevojku u Zvorniku po imenu Šefika Hodžić da ispali tri metka i ubije Aliju, te da joj raspori nožem utrobu i otme bebu. Ovaj zločin je šokirao cijelu bivšu državu i svi su htjeli da Šefika bude smaknuta, a njen slučaj je preuzeo slavni advokat Toma Fila, koji je ubrzo odustao i slučaj predao svom jednako slavnom ocu po imenu Filota Fila, ali nisu uspjeli da odbrane Šefiku koja je tvrdila da nije počinila ubistvo.

Njen zet Avdija Hodžić je bio saučesnik u zločinu i na kraju je izrečena kazna streljanja Šefike, a Avdija bi time dobio pet godina zatvora. Međutim, kazna je kasnije ublažena i Šefika je u zatvoru bila do 1983. godine i nakon oslobađanja joj se gubi apsolutno svaki trag.

Stravičan zločin kakav je ovaj samo ukazuje na to kako društvo i običaji mogu imati loš uticaj na ljude i natjerati ih da čine zlobne stvari jedne drugima. Šefika je u to doba bila jedna od najomraženijih djevojaka Jugoslavije jer je željela bebu koju ona nije mogla da uopšte rodi. Šta vi mislite o ovome?

 

Preporučujemo