Novo

Slika zaštitne maske iz Bosne je najveći hit: Pa pogledajte samo ovo čudo- Nema dalje (FOTO)

Vjerujemo da su svi upoznati s činjenicom da su zaštitne maske i rukavice postale deficitarna roba u ovim našim krajevima, pa i širom planete, otkako je proglašena pandemija korona virusa u skoro cijelom svijetu.

A sa uvođenjem mjera da nema kretanja napolju bez maski i rukavica, mnogim ljudima se život dodatno zakomplikovao, pa su iz tog razloga mnogi krenuli da se snalaze kako znaju i umiju.

Mnogi ljudi, a posebno žene, koje su u tome spretnije, su krenule sa izradom maski u kućnoj radinosti, od raznih materijala, posebno pamučnih. Neke firme su se organizirale te su krenule u masovnu proizvodnju maski, da bi opskrbili makar medicinske radnike kojima je ova vrsta zaštite neophodna, ali je i veliki broj onih koji koriste ovu situaciju da bi se malo našalili na sve, i uz pomoć humora bar na kratko vas odvući od ružnih misli koji svako od nas, sa svakim danom, sve više ima.

Tako je prije neki dan osvanula fotografija na društvenim mrežama dvojice muškaraca koji su svoje maske napravili od košarica grudnjaka svojih žena, koje očito imaju velike brojeve grudnjaka, čim su njih dvojica uspjeli svoje face da ubace u njih.

Međutim, najveći hit ovih dana je fotografija koja je nastala u Ljubuškom, u Bosni i Hercegovini, koja je mnoge nasmijala do suza nakon što se pojavila na Facebook stranici    ”Imočki crnjaci”. Uz fotografiju piše ”Iz Ljubuškog s ljubavlju”, a na fotografiji se nalazi maska koja je napravljena od komada pršuta ili slanine i čija je funkcionalnost kada je zaraza u pitanju veoma upitna, međutim ipak postoji neka korist od nje, makar sa druge, one gurmanske strane.

Oglasi – Advertisement