Skandal trese HRVATSKU! – LEKARI ODBILI DA PREKINU MIRELINU TRUDNOĆU IAKO BEBA IMA TUMOR! – Evo koje je obrazloženje (FOTO)

0

Posaljednjih nekoliko dana svi hrvatski mediji pišu o slučaju trudnice Mirele Čevajde koja je svoju emotivnu ispovijest dala za portal Indeks.hr u kojoj je ispričala kako beba koju nosi ima tumor i da ljekari u Zagrebu odbijaju da prekinu trudnoću jer se nalazi u 26-oj sedmici.

Kada su saznali da je beba koja je u Mirelinom stomaku bolesna ona i njen muž su po zagrebačkim bolnicama tražili doktore da prekinu njenu trudnoću a pošto je njihov zahtijev odbijen poslali su zahtijev da se sastavi komisija koja će po zakonu oodbriti prekid trudnoće jer imaju osnovan razlog ali nikada nisu dobili nikakav odgovor.

Mirela je rekla da joj je doktorica na pregledu rekla kako beba koju nosi ima tumor i nije joj dala nikakva dalja objašnjenja. Ona je u svom nalazu napisala da su prognoze i za dijete ali  i za majku jako nepovoljne ali Mireli nije rekla šta dalje da radi i kome da se obrati. Novinari su se obratili izagrebačkim bolnicama i pitali zašto odbijaju prekid trudnoće Mirele Čevajde a kao službeni razlog im je navedeno da nije sigurno da bi beba ili njena majka umrle ili da će dijete biti neizlječivo bolesno.

Ipak,  takav je ishod predvidjela u svom nalazu dokotrica iz bolnice Sveti duh koja je nakon detaljnog pregleda Mirele Čevajde postavila dijagnozu teškog invaliditeta bebe i napisala kako se očekuje da će ona preminuti ili u stomaku ili u ranoj dobi kao dojenče. Upitani ljekari su rekli da treba uraditi dodatnu dijagnostiku i procjenu mogućnosti liječenja bebe jer se u ovom trenutku ne može tačno prociejniti o kakvom se tumoru radi. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo