SAŠA POPOVIĆ PROGOVORIO O KONSTRAKTI: “Kada je počela da peva promenio sam KANAL, a onda me je pozvala Marija Šerifović i REKLA OVO” (FOTO)

0

Pobjednica Beovizije Konstrakta pravim imenom Ana Đurić je svojim nastupom i pjesmom podigla pravu buru ne samo u Srbiji i regiji nego i širom svijeta a reakcije su različite i idu od onih koji su frapirani njenom pobjedom do onih koji su jednostavno oduševljeni nastupom i riječima pjesme.

Konstrakta će predstavljati Srbiju u Torinu na Eurosongu a o njenom uspjehu je govorio između ostalih i Saša Popović koji je bio gost jutarnjeg programa na TV Prva. On je zaključio da je pobjednička pjesma kao i njena izvođačica izazvala veliko interesovanje i medija i javnosti. Priznao je i da je u prvoj polufinalnoj večeri kada je na red došla upravo Konstrakta i počela da ppjeva on promijenio kanal jer mu se nije svidio početak koji glasi Koja je tajna zdrave kose Megan Markl.

Priznao je i da je navijao da pobjedi Zorja i da je čak poslao i 20 poruka z anju, ali na finalnoj večeri je ipak glasao za Konstraktu a razlog zašto je uopšte poslušao pjesmu je bio poziv Marije Šerifović koja mu je tada rekla da će Konstrakta sigurno pobijediti. Nakon slušanja je shvatio da mu se pjesma sviđa. Ispričao je i jedna zanimljiv detalj sa snimanja Zvezdi Granda koje je održano dan nakon Beovizije.

Naime jedna od učesnica je kasnila  a kada se pojavila svi su uglas zapjevali stih Umjetnica mora biti tačna što pokazuje koliko je svima ušla u glavu. Popović je istakao i da je ovo prvi put da Srbija šalje neku otlkačenu pjesmu koja ima foru i vjeruje da je poenta u samom tekstu pjesme te se nada da će biti dozvoljeno da bude prevedena na engleski jezik.

Preporučujemo