Novo

Sara je rano osijedila, ali je odlučila da se ne farba: Ljudi joj u nevjerici prilaze kako bi joj dotakli kosu! (Foto)

Sara je postala previše zauzeta obavezama oko supruga, djece i kuće da bi dovoljno vremena posvećivala svojoj dugoj kosi, ali nije imala namjeru da se šiša.

Ona je jednostavno riješila da se prestane farbati. To se ispostavilo kao najbolja njena odluka, jer njena prirodna sjeda koja naprosto blista, a sama kaže da se nikada nije osjećala ljepše.

Ova žena, porijeklom iz Amerike ističe da joj je danas smiješno kada se sjedi da se stidjela svojih sjedih, i to kako je nekoliko sati pred porođaj koristila sprej u boji kako bi osvježila svoju tada crnu kosu.

“Više nisam mogla da budem rob kutiji s farbom, a život s djecom postao mi je važniji od svega drugog”, istakla je ova naučnica i spisateljica, a u svemu je podržava i suprug Hana.

A nakon toga je dodala:

“Shvatila sam da je moj stid u vezi moje kose povezan s drugim stvarima koje se “skrivaju”, a temeljile su se na društvenoj indoktrinaciji. Dopuštanje mojoj sijedoj kosi da se oslobodi bilo je potpuno oslobađanje od te sramote i radikalna spremnost da budem to što jesam i budem slobodna. U vrijeme sam se još uvijek pokušavala uklopiti u bezbrojne društvene strukture – širu porodicu, društvo majki u školi i vrtiću – za koje sam znala da će biti šokirane kad ugledaju moj sijed korijen na crnoj kosi. Pa ipak, u srcu sam dobro znala da to i ne mora da bude tako i da ću samo tako razbiti sve nametnute stereotipe. Nikad više nisam uzela farbu u ruke”, objasnila je Sara.

Nastavak teksta možete pogledati na linku OVDJE.

 

Oglasi – Advertisement