SAMOUBISTVA DECE POZNATIH KOJA SU POTRESLA JUGOSLAVIJU: PRVO SE UBIO KARDELJEV SIN A ONDA JE KRENULA EPIDEMIJA! – Cvjetinove ćerke, ćerke Franje Herljevića, oba Dedijerova i sin Mije Aleksića! (FOTO)

0

U vrijeme kada se sve ovo dešavalo u Juoglaviji o tome se nije pisalo u štampi ali su glavnim gradom kružile razne priče. Iako ništa nije objavljivano u novinama ni na radiju u narodu se znalo skoro sve o tragedijama koje su doživjeli tada važni i viđeniji ljudi. Sve je krenulo sa samoubistvom sina Edvarda Kardelja Borisom koji je bio miran i povučen momak i odličan đak.

On je u oproštajnom pismu napisao da je morao sebi oduzeti život jer je imao nepodnošljiv osjećaj nesigurnosti i duševnog tereta. On je započeo ovim činom jednu mogli bismo reći lančanu reakciju kada su u pitanju djeca tadašnjih moćnika a velika zabrinutost je vladala u porodicama političkih moćnika čija su djeca uglavnom bila bahata i iskakali su od ostalih upravo zbog moći i novaca svojih roditelja.

Nakon Borisovog samoubistva poput nekog virusa su krenula stradanja djece beogradskih političara, klnjiževnika, glumaca, profesora, najpoznatijih direktora i novinara. Cvijetin Mijatović koji je bio predsjednik Predsjedništvca SFRJ je iz prvog braka sa suprugom koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći imao dvije kćerke Maju i Marinu i obje su živote završile mlade na tragičan način.

Marina je imala 26 a Maja 27 kada su umrle a odmah nakon njih ubila su se djeca generala Franje Herljevića, dvije kćerke i zet a on je bio i kum Cvijetina Mijatovića. I sin poznatog glumca Mije Aleksića je sebi oduzeo život vješanjem dok je bio u zatvoru. Isto je uradila i kćerka narodnog heroja Vlade Šegrta.  Jedini slučaj o kojem se govorilo u javnosti je samoubistvo mlađeg sina Vlade Dedijera koji je imao samo 13 godina kada je sebi oduzeo život. Ostatak pročitajte ovdje.

 

Preporučujemo