SAMO ŠTO JE KRALJICA ISPRAĆENA UVELIKO SE PRIPREMA DRUGA SAHRANA: ‘’Nažalost, počinje ozbiljno planiranje’’

0

Sahrana preminule kraljice Elizabete II održana je u ponedjeljak, a na njenoj sahrani prisustvovali je na hiljade i hiljade ljudi. Njenoj sahrani prisustvovala su brojna poznata imena, kao i mnogi svjetski lideri koji su došli da isprate kraljicu na vječni počinak.

Na njenom mjestu je sada njen sin kralj Čarls III koji je postao kralj u svojoj 73. godini života. Kada je došao na tron, nakon toliko godina, već se počelo spekulisati i dogovarati o detaljima vezanim za njegovu sahranu. Još u periodu 60ih godina, kada je kraljica bila u usponu svoje uloge, sve se do detalja dogovaralo vezano za sahranu kraljice Elizabete II, tako da nije ni čudo što se sada planira i njegova sahrana.

Operacija poznata pod imenom ‘’London bridge’’ je u sebe uključio i objavu smrti kraljice Elizabete, period službene žalosti ali i sve detalje koji su bili vezani za njenu sahranu. Ova operacija se godinama prije dogovarala, mijenjala i dopunjavala, tako da se moralo o svemu unaprijed misliti. Operacija koja se tiče kralja Čarlsa III je dobila ime ‘’Menai Bridge’’, a naziv je dodjeljen prema prvom visećem željeznom mostu na svijetu koji se nalazi u Angleseju u Velsu.

Simon Morgan, bivši kraljevski povjerenik koji je imao ulogu u zaštiti kraljevske porodice, otkrio je da ovaj plan ima dosta sličnosti sa planom London bridge. Prije nekoliko dana, saopšteno je da se sada mora vrijedno raditi na ovom planu i detaljima vezano za njegovu sahranu. Kada dođe vrijeme za operaciju ‘’Menai Bridge’’, na prijesto dolazi princ Vilijam, a Kejt Midlton će biti kraljica supruga.