Vijest koja je mnoge potresla i iznenadila proširila se internetom i društvenim mrežama u roku od jedne minute. Zadnji 24 sata cijelim internetom kruži jeziva vijest koja se tiče smaka svijeta. Naime, teorije i nagađanja navode da će se smak svijeta desiti 24. Septembra 2022. godine, odnosno sutra.

Mnogi su se zapitali otkud ova informacija i o čemu je ovdje zapravo riječ. Ova vijest se počela širiti zahvaljujući video zapisu u kojem jedan od opozicionih poslanika Bundestaga Fridriha Merca govori o tome kako će sutrašnji datum ostati zapamćen u historiji. Kako je još dodao, svi ćemo se sjećati ovog dana dobro, jer nas čeka nešto što niko nije očekivao. U poznatom crtanom koji se emituje širom svijeta, The Simpsons, u jednoj epizodi postoji predikcija o tome da će se sutra desiti smak svijeta.

Već su u par navrata autori ovog crtanog filma pogodili dosta stvari, pa se mnogi brinu da će i za ovo biti u pravu. Najprije će doći do toga da će se desiti solarna oluja, odnosno da će nastati elektromagnetna radijacija od strane sunca. Odmah su se oglasili stručnjaci po pitanju ove teme i demantovali su ovo nagađanje, rekavši da je to bezopasno za planetu Zemlju.

U navodima postoji i sahrana kraljice Elizabete II i mnogi su ovo protumačili kao znak mobilizacije vojske iz Rusije, zapravo da će sukob u Ukrajini eskalirati toliko da će dovesti do Trećeg svjetskog rata ili čak do nuklearnog sukoba. Ako Vas zanima predikcija ovog događaja iz crtanog The Simpsons, pogledajte ovdje i ostavite nam svoje mišljenje o ovoj temi u komentarima.

Preporučujemo