RUŽA JE NAJTRAŽENIJA ŽENA NA FBI LISTI VEĆ 5 GODINA: Izvela je prevaru veka, smislila savršenu laž i “uzela” milione!

0

Iako je traže sve policije svijeta i ona je najtraženija žena na Interpolovoj potjernici niko ne zna gdje se nalazi Ruja Ignatova iz Bugarske a svi su je zvali kraljivcom kriptovaluta u njenoj zemlji. Ostaje nepoznanica kako je žena koja je organizovala jednu od najvećih i najočiglednijih prevara na svijetu uspjela da izađe iz aviona koji je sletio u Grčkoj i da nestane bez traga.

Ruja je ukrala preko 4 milijarde preko OneCoina odnosno lažne kriptovalute koju je sama kreirala a teoriju o tome gdje se ona nalazi i kako je nejna prevara uspjela je iznio čovjek koji već godinama istražuje njen život. Koliko je poznato Ruja je nestala 2107. godine u Grčkoj i već tada su je tražile razne međunarodne agencije za borbu prtoiv krimiala a ono što je ona izvela je umnogome podsjećalo na Ponzijevu šemu koji je izveo Berni Meof.

Ruja je 2019. godine optužena u odsustvu po pet tačaka optužnice a u četvrtak je FBI stavio na listu svoji deset najtraženijih bjegunaca i nagarada za bilo kakvu informaciju o njoj iznoci 100 hiljada dolara. Međutim za sada nije poznato ni da li je Ruja živa i ako jeste gdje se krije a Džejmi Bartlet koja je pomogla da cijeli svijet sazna za ovu ženu kaže da su nakon ovog poteza FBI povećane šanse d se Ignatova pronađe i uhapsi.

Ona smatra da je Ruja nakon nestanka jedno vrijeme živjela u rodnoj Bugarskoj a da je zatim otišla za Dubaji a kada je i tamo za nju postalo opasno da će biti uhvaćena krenula je u međunarodne vode. Ostatak pročitajte ovdje.

Preporučujemo