Novo

Riješite se bijelih tačkica oko očiju i nosa sa ovom smjesom!

Ukoliko imate probleme sa većom količinom bijelih tačkica koje vam se nalaze na licu poput bubuljica, ne brinite jer to sigurno nije ništa što bi vas trebalo zabrinuti.

Ove tačkice koje posjećaju na bubuljice se nazivaju milie i one se mogu pojaviti kod osoba svih uzrasta a često se mogu pojaviti kod novorođenčadi.
Uglavnom se pojavljuju na licu i to oko očiju a mogu i da se pojave i na rukama.
Ukoliko ih imate nemojte ih pkušati istisnuti već iz pomoć domaćeg pilinga os šećera, limuna i maslinovog ulja ćete se riješiti problema.


Nakon što pomješate ove proizvode, nježno ih utrljajte na mjesto gdje vam se tačkice nalaze i ostavite na licu da odstoji oko petnaest ili dvadeset minuta, a nakon toga svoje lice operite mlakom vodom.
Ukoliko nemate ove sastojke možete probati problem riješiti sa korom od nara koju ćete isjeći na komade i nakon toga ispecite.

Nakon toga je usitnite u prah i pomješajte sa predhodno iscjeđenim sokom od limuna.
Kada dobijete određenu smjesu, nanesite je na lice i držite petnaest minuta i nakon toga lice isperite mlakom vodom.


Ovo ponavljajte barem dva puta sedmično sve dok tačkic nestanu sa lica u potpunosti.
Limun se smatra jednom od najkorisnijih namirnica na svijetu jer štiti od raznih bolesti i on se može nazvati superhranom.
Limun je bogat sa raznim svojstima kao što subioflavonoid, pektin, folna kiselina, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan.
Zdravo djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog i živčanog i kardiovaskularnog sistema.

Oglasi – Advertisement