Retko ko je znao PRAVO IME Gage Nikolića: Postao Dragan zbog greške, a ovako se glumac zapravo zvao! (FOTO)

0

U bivšoj državi se mnogo pažnje posvećivalo između ostalog sportu i kulturi i kao rezultat toga su došli i dobri trezultati na sportskim svjetskim takmičenjima ali i u kinematografiji. I danas se repriziraju filmovi i serije iz tog perioda koji su obilježili i mogi glumci koji su postali ikone poput Dragana Nikolića koji je ostvario veliki broj uloga i koji se smatra jednim od najuspješnijih glumaca ikada sa ovih prostora.

On će ostati upamćen i kao prvi glumac iz regije koji je dobio angažman u poznatom pozorištu Sare Bernar u Parizu a ono što je interesantno je da je on uvijek imao veliku tremu. Zbog toga je imao i svojevrstan ritual koji je upražnjavao prije nego bi izašao na pozorišnu scenu a on se sastojao od ispijanja dva viskija. On je jednom prilikom ispričao da nikada u životu nije izašao pijan na scenu ali da svaki put popije dva viskija da se opusti.

Njegova kolegica Mira Trailović je bila zaprepaštena kada ga je jednom prilikom pred samu predstavu zatekla sa čašom viskija u ruci a poslije kada je saznala da je tonjegov ritual dolazila bi da provjeri da li je piopio i drugi. Malo je poznato i da njegovo pravo ime nije Dragan nego Dragoslav i u prvom filmu koji je snimio ono se i pojavljuje na špici.

Ime odnosno nadimak Dragan je dobio zahvaljujući greški koju su napravili u televizijskoj seriji Dovoljno je ćutati 1965. godine kada su umesto Dragoslav napisali Dragan. On je poslije otkrio da mu samo u rodnom listu i ličnoj karti piše Dragoslav a da je za sve druge Dragan. Premiuo je poslije teške bolesti u svojoj 72-oj godini života u Beogradu.

Preporučujemo