RAZVEO SAM SE JER NISAM MOGAO DA PODNESEM POBAČAJE: Prva žena Petra Božovića je poznata glumica, a ovako je govorio o njoj!

0

Petar Božović spada u plejadu glumačkih velikana sa ovih prostora a oduivijek je bio poznat i po svom britkom jeziku i dozi cinizma sa kojom se ophodio prema drugima. On je svoj privatni žiovt uvijek krio od očiju javnosti ali je u jednom intervjuu progovorio o teškim situacijama kroz koje je prolazio.

On je otkrio i da se od svoje supruge također glumice Marije Koljubajeve, prelijepe ruskinje za kojom su muškarci gubili glavu, razveo jer nije mogao da podnese pobačaje koje je imala. On je oduvijek želio da bude otac i da ima djecu i veliku poordicu ali im se stajališta nikako nisu poklapala kada je u pitanju ideja da postanu roditelji više djece.

On je o svemu opširnije govorio nakon što je Marina preminula 2004. godine i tada je otkrio da je ona svoju karijeru počelela u seriji Neven u kojoj je poslije zamijenila Neda Arnerić jer je njegova supruga ostala u drugom stanju. Marina i on su kako kaže potpuno različito gledali na porodicu i nakon što je ona pobacila njegovo drugo dijete oni su se razišli.

Marina je bila nevjerovatna ljepotica i talentovana glumica i mnogi su joj predviđali veličanstvenu karijeru ali se to nije desilo i imala je nekoliko zapaženijih uloga u filmovima  “Vaga za tačno merenje”, “Šta se zgodi kad se ljubav rodi” i “Višnja na Tašmajdanu”. U braku sa Petrom je rodila sina Đorđa koji im je podario unuku Anđeliju i koja je Božoviću velika radost. On se ponovo oženio prije deet godina i dan danas je u braku sa suprugom Snežanom.