Novo

Psiho test: Izaberite jedno lice: Otkrit ćete potisnuti dio vlastite ličnosti: Zanimljivo!

Potrebno je da obratite pažnju na licu koja su ponuđena na fotografiji.

Nakon toga, potrebno je da odredite lice koje vas zastrašuje, odnosno kojeg od ovih likova ne biste voljeli sresti sami u mraku. Ovaj test se temelji na općeprihvaćenom stajalištu da karakteristke kod drugih koje nam smetaju u tačno one koje su kod nas dovele do averzije prema samom sebi i u ranim dijelovima života i zbog toga ih mi i potiskujemo.

Leopold Szondi je bio mađarski psihijatar, koji je izmislio ovaj test osobnosti 1935. godine. Prije nego krenete rješavati test treba da znate šta znače ova dva psihološka pojma:

Represija: Ovo je najvažniji odbrambeni mehanizam koji postoji kod ljudi, prema psihoanalitičkom konceptu. On ima funkciju da prenosi podsvijest misli i želja koje mi smatramo neugodnim.

Poricanje: Ovo predstavlja mentalni proves u kojem sigurno odbijamo naše unutrašnje nagone i tako usvajamo sasvim obrnuti uzorak željenog ponašanja.


Sve što je potrebno jeste da obratite pažnju na lica koja su na fotografiji. Nakon toga samo odredite koje je lice koje vas plaši. Nakon toga ispod slike nađite objašnjena za lice koje ste vi odabrali, i ono predstavlja potisni dio vaše osobnosti.

1.Sadist
Represija- Moguće je da ste potisnuli neka iskustva sa prvih godina života povezana sa autoritativnošću u ponašanju, potrebi za sklonosti lošim manirima i za dominacijom. Ukoliko ste se odlučili za potret ovog učitelja onda ste potisnuli neka ponižavajuća i uvredljiva ponašanja prema drugima u svojoj podsvijesti.
Poricanje- Za vas se smatra da ste sasvim mirno i bezopasno stvorenje.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi – Advertisement